Tattoo

Dotwork

Dotwork is een techniek waarbij een tattoo gedeeltelijk of in zijn geheel wordt opgebouwd uit puntjes. Bij mandala tattoos wordt veel gebruik gemaakt van de techniek. Maar ook bij andere onderwerpen kan het een erg mooi effect geven. In de meeste gevallen wordt een dotwork tatoeage aangebracht met zwarte inkt.

Hoe wordt een dotwork tatoeage gezet?

Een dotwork tattoo aanbrengen is een tijdrovende klus. Elk stipje wordt stuk voor stuk geplaatst met verschillende afstand tot elkaar. Door de stipjes dicht op elkaar of juist ver van elkaar af te plaatsen creëer je een licht of donker vlak. Door de dots allemaal op verschillende manieren te plaatsen, kun je ook mooie overgangen te maken. Wist je trouwens dat een Dotwork tattoo iets minder pijnlijk is dan een normale tattoo? Dat komt doordat er geen of weinig lijnen worden getrokken. Aan de andere kant: het duurt vaak wel iets langer om een tattoo te plaatsen op deze manier.

Wanneer kies je voor deze specifieke techniek?

De techniek kan voor elke tatoeage gebruikt worden. Toch zie je deze techniek vaak bij mandala tattoos en geometrische tattoos. Maar ook bij tattoos met een spiritueel karakter of hoofden van dieren komt deze techniek goed tot zijn recht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een boeddha tattoo of een oosters ornament. Je kan er ook voor kiezen om een black and grey tattoo te combineren met dotwork. Bijvoorbeeld een kan van het hoofd van een wolf realistisch en het ander in dotwork. 

De stipjes geven een subtiel effect en na verloop van tijd zal alles een beetje in elkaar over lopen. Een ervaren artiest weet precies hoeveel ruimte er tussen de vlakken moet worden aangehouden. Een goed uitgevoerde dotwork tattoo is net als goede wijn. Hij wordt alleen maar mooier en beter naarmate de jaren verstrijken.

Wil jij een mooie dotwork tatoeage? Julia denkt graag met je mee en kan een mooi ontwerp voor jou maken.

Hoe verzorg ik een dotwork tatoeage?

Een dotwork tattoo verzorg je hetzelfde als een normale tattoo. Het enige verschil is dat deze tatoeage meestal wat eerder genezen is. Ook heb je vaak minder last van jeuk en korstvorming. Toch gelden ook hier de basisregels. Zo zul je een tijdje uit de zon moeten blijven, je mag er even niet mee zwemmen en je moet de tatoeage natuurlijk goed insmeren en vet houden.