Tattoo

Old school

Wat is een Old school tattoo? Om dat te weten, geven we je iets meer informatie. Old school is een stijl waarbij oude tattoo stijlen in een nieuw jasje worden gestoken. Een old school tattoo is te herkennen aan dikke aanwezige lijnen en felle kleuren.Wanneer kies je voor een old school tattoo?

Je hebt waarschijnlijk al redelijk vaak een old school tattoeage gezien. Deze stijl wordt gekenmerkt door verschillende symbolen. De meest bekende tattoeages zijn het anker of het Pin-up meisje. Andere bekenden zijn zwaluwen, arenden, harten, doodshoofden en sailors zijn veel voorkomende symbolen bij een Old school tattoo.

Het zijn dus over het algemeen vrij grote en robuuste tattoeages. Let dus goed op de plek waar je hem wil zetten en bespreek dit met je tattoo artiest. Bovendien moet je rekening houden met de kleuren die je wil dat er gebruikt worden bij een old school tattoo. Een originele old school tattoeage beperkt je namelijk in het kleurgebruik. Want vroeger hadden ze daar minder keuze in.

De geschiedenis van de old school tattoeages

De old school tattoos of ’traditionele stijl tattoeages’ vond zijn oorsprong rond de jaren 1890. Deze tatoeage-stijl werd eigenlijk pas echt populair 1920. Op het moment dat de meeste tattoo-artiesten in de buurt van marinebases in de Verenigde Staten gingen werken. Toen werd de Old School-tatoeage een symbool van moed en persoonlijkheid, omdat degene die was getatoeëerd de verhalen en reizen van zeilers vertelde.

Na de Tweede Wereldoorlog werd deze tattoo-stijl populairder, vooral omdat het verwijst naar het beeld van rebellie, inclusief de opkomst van de muzikale stijl van Rockabilly, meestal vertegenwoordigd door een jonge rebellenovertreder, meestal getatoeëerd.

Gedurende de laatate jaren is de Old School tattoo-stijl populair geworden. Dit heeft twee reden. Veel tattoo-artiesten specialiserenzich in deze stijl en brengen daarbij innovaties en verschillende ontwerpen in de traditionele stijl. Dit worden dan de new school tattoeages.

Wat is het verschil tussen old school en new school tattoeages?

Er is een verschil tussen “oude” Old School-tattoos en “nieuwe” Old School-tatoeages. Een groot verschil zit in de kleuren. In het verleden was er geen grote keuze aan tattoo-inkten en de technologie van de apparatuur die destijds werd gebruikt, was ook zeker niet zo goed als de apparatuur die nu gebruikt wordt.

In het verleden waren de opvulkleuren solide, zoals rood en groen, met een toevoeging van tinten in blauw, geel, bruin en paars. De contouren worden meestal gedaan in zwarte inkt en vetgedrukt.

New School is een nieuwe stroming die duidelijk is afgeleid van Old School. Er wordt gebruik gemaakt van dezelfde vette lijnen en heldere kleuren, maar de afbeeldingen zijn grotesker en doen soms surrealistisch aan.

Wil jij graag een Old school tattoo? Maak even een afspraak bij Julia. Zij is onze old school artiest!